woensdag 18 maart 2009

Zoetzure komkommer

Ingrediënten
2 komkommers1 stengel citroengras1/2 Madame Jeannette-peper2 dl azijn3 eetl. suiker½ eetl. zoutBereiding1 Snijd de komkommers in de lengte open en haal de zaadjes eruit. Snijd de komkommer vervolgens in smalle repen. Kneus het citroengras. Hak het Madame Jeannette-pepertje fijn.2 Zet een pan op het vuur en verwarm hierin azijn, suiker, citroengras, 1/2 Madame Jeannette-peper en zout. 3 Giet dit mengsel over de komkommers, dek ze af en laat het geheel afkoelen.

2 opmerkingen:

  1. Dit wil ik zeker eens proberen. Ik heb een meer simpelere versie:
    - Schenk azijn in een schaaltje totdat het schaaltje voor de helft is gevuld.
    - Twee theelepels suiker erbij.
    - En flinke snuf peper erbij en even doorroeren.
    - Maak stukjes op plakjes komkommer en voeg dit toe voor minstens 5 minuten. Klaar. (Gesnipperde ui kan ook worden toegevoegd).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beste romon beuk
    gefeliciteerd met je recepten en laat mij weten over nieuwe recepten en een recept over roti
    vriendelijke groeten en bedankt

    BeantwoordenVerwijderen