woensdag 18 maart 2009

Miesoep met gegrilde eendenborst


Ingrediënten
200 g gedroogde paddestoelen
1 dl sojasaus
2 eetl. sesamolie
100 g eendenborstfilet
400 g miehoen
1 stengel citroengras
2 blaadjes djeroek poeroet (of de schil van ½ limoen)
2 eetl. vissaus
2 kroppen shanghaipaksoi (verkrijgbaar bij de toko)
1 bos bosuitjes
4 eetl. olie om in te bakken
2 duimpjes gember (voor in de soep)
¼ bosje koriander

Bereiding
1 Week de paddestoelen in ruim lauw water.
2 Maak een marinade van ½ dl sojasaus en de sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne platte plakken en marineer de plakjes in het sojamengsel.
3 Kook de miehoen ongeveer 2 minuten en spoel de noedels goed af met koud water. Snijd de mihoen grof.
4 Haal de paddestoelen uit het water (bewaar het vocht!) en snijd ze in plakken.
5 Leng het vocht van de paddestoelen aan met water tot er 1 ½ liter bouillon ontstaat.
6 Hak het citroengras en de gember in grove stukken en voeg ze samen met de djeroek poeroet of limoenschil aan de bouillon toe.
7 Laat de bouillon 30 minuten trekken. Giet de bouillon door een zeef en breng hem op smaak met sojasaus en vissaus.
8 Snijd de paksoi en bosui in grove stukken. Bak ze samen met de paddestoelen in de wok.
9 Schil de gember, snijd hem in dunne plakken en vervolgens in dunne repen. Gril de gemarineerde eendenborst samen met de gember.
10 Leg de groenten, de noedels en de gegrilde eendenborst in een diep bord of in een kom en schep de bouillon erop. Strooi gehakte koriander en de gegrilde gember over de soep.

1 opmerking:

  1. Beste Ramon,
    Dit gerecht heb ik in maart 2011 gemaakt voor een groep van 14 man en vrouwen. Wel dit was ontzettend lekker de groep die ook hun gerecht hebben gepresenteerd(een kook get together en lekker chillen in ons eigen taal Papiaments) , hebben op 2 personen na allen het gerecht gemaild gekregen. Lekker. Vandaag 23 juli kook ik dit gerecht voor ons vieren.. BRP

    BeantwoordenVerwijderen