Ingrediënten
2 komkommers1 stengel citroengras1/2 Madame Jeannette-peper2 dl azijn3 eetl. suiker½ eetl. zoutBereiding1 Snijd de komkommers in de lengte open en haal de zaadjes eruit. Snijd de komkommer vervolgens in smalle repen. Kneus het citroengras. Hak het Madame Jeannette-pepertje fijn.2 Zet een pan op het vuur en verwarm hierin azijn, suiker, citroengras, 1/2 Madame Jeannette-peper en zout. 3 Giet dit mengsel over de komkommers, dek ze af en laat het geheel afkoelen.
2 komkommers1 stengel citroengras1/2 Madame Jeannette-peper2 dl azijn3 eetl. suiker½ eetl. zoutBereiding1 Snijd de komkommers in de lengte open en haal de zaadjes eruit. Snijd de komkommer vervolgens in smalle repen. Kneus het citroengras. Hak het Madame Jeannette-pepertje fijn.2 Zet een pan op het vuur en verwarm hierin azijn, suiker, citroengras, 1/2 Madame Jeannette-peper en zout. 3 Giet dit mengsel over de komkommers, dek ze af en laat het geheel afkoelen.
Dit wil ik zeker eens proberen. Ik heb een meer simpelere versie:
BeantwoordenVerwijderen- Schenk azijn in een schaaltje totdat het schaaltje voor de helft is gevuld.
- Twee theelepels suiker erbij.
- En flinke snuf peper erbij en even doorroeren.
- Maak stukjes op plakjes komkommer en voeg dit toe voor minstens 5 minuten. Klaar. (Gesnipperde ui kan ook worden toegevoegd).
beste romon beuk
BeantwoordenVerwijderengefeliciteerd met je recepten en laat mij weten over nieuwe recepten en een recept over roti
vriendelijke groeten en bedankt