woensdag 18 maart 2009

Lamskoteletjes met jonge tuinkruidenwijnjus

6 Lamskoteletjes
20 g boter
2 el olie
zout
peper
1 eetlepel tomatenpuree
½ dl rode wijn
1 eetlepel kervel, fijngehakt
1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
½ eetlepel salie, fijngehakt
1 eetlepel mosterd

Bereiding
Laat de boter en olie in een ruime koekenpan lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de koteletjes in de hete boter op een hoog vuur aan beide kanten snel dicht. Braad de koteletjes in 6-7 minuten gaar.
Bestrooi de koteletjes na het bakken met zout en peper en neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roer de tomatenpuree door het braadvet en laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
Giet de wijn erbij, voeg de kruiden toe en laat de jus 2 minuten koken.
Roer de mosterd door de jus en voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met een stamppotje van 1½ kg gekookte aardappels met 500 g gesneden rauwe raapsteeltjes, een klontje boter en een lepeltje mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen