woensdag 18 maart 2009

Rijstpannenkoekjes met gemarineerde groenten en tonijn

Ingrediënten
Voor het beslag
100 g rijstebloem
100 g gekookte rijst
2 eieren
1 dl sake
1 1/2 dl kokosmelk
2 eetl. rietsuiker
1 theel. zout

1 dl sojasaus
1 dl sake
3 eetl. sesamolie
150 g taugé
8 stengels bosui
2 rode peper
400 g tonijn
stukje gember van 3 cm
10 takken koriander
sojaolie

Bereiding
1 Maak een beslag van de rijstebloem, gekookte rijst, eieren, sake, kokosmelk en suiker. Breng het beslag op smaak met zout.
2 Maak een marinade van de sojasaus, sake en sesamolie. Snijd de bosui in kleine stukjes en de pepers in ringetjes. Leg de taugé, de bosui en de pepertjes in de marinade.
3 Snijd de tonijn in stukken van ongeveer 6 centimeter. Leg ze in een platte kom. Leg de gemarineerde groenten met de marinade op de tonijn.
4 Bak van het beslag kleine ronde pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes in het midden van de borden.
5 Maak de wok heet (zonder olie). Haal de gemarineerde groenten uit de marinade en bak ze 1 minuut in de wok. Leg ze op de pannenkoekjes.
6 Bak de tonijn kort in een droge pan. Leg de gebakken tonijn op de groenten.
7 Hak de gember in kleine stukjes. Meng de gember door de resterende marinade. Verwarm de marinade en druppel hem over de tonijn en de groenten. Garneer met gehakte koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen