woensdag 18 maart 2009

Gegrild lamsvlees op sinaasappelcouscous en paprikastoof

Voor 8 personen

Ingrediënten
1,2 kg lamsbout
2 ui
4 paprika's
1 el tomaten puree
2 dl kippenbouillon
300 g couscous
1/2 dl olijfolie
4 dl sinaasappelsap
1 tak rozemarijn
10 blaadjes basilicum
3 dl lams fond
2 el honing

Bereiding
Verwijder alle harde pezen en zenen van het vlees, dek het af met plasticfolie en plaats het 1,5 uur in de oven op 60 graden.
De uien en paprika's in grove stukken snijden en samen 2 minuten bakken in een passende pan met 6 el olie. Voeg een eetlepel tomatenpuree en een eetlepel gehakte rozemarijn toe en blus af met 2 dl kippenbouillon. Plaats de deksel op de pan, laat het nog 15 minuten stoven en maak het op smaak met peper en zout.
Breng het sinaasappelsap aan de kook. Meng 1/2 dl olijfolie en 1/2 theelepel zout met behulp van een garde door de couscous zodat alle korrels met olie zijn vermengd. Giet het kokende sap over de couscous, doe de deksel op de pan laat het staan tot het moment van serveren.
Snij de basilicum in fijne stukken en voeg het samen met de honing toe aan de lams fond (dit is de saus die we bij het serveren verder verwarmen dus nog niet verwarmen) en laat het staan tot het moment van serveren.

Serveren
Verhit de grilpan tot het begint te walmen.
Verwarm de saus op laag vuur.
Gril het vlees aan alle kanten tot een mooie grilstreep zichtbaar wordt.
Plaats de couscous in een ring op de borden en leg de paprikastoof erop.
Snij het vlees in schuine plakken en plaats het op de borden.
Druppel de saus eromheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen