woensdag 18 maart 2009

Tuttifrutti-brood

Ingrediënten
300 g tuttifrutti
1 citroen
500 g bloem
1 eetl. zout
2 zakjes gedroogde gist
3 eetl. suiker
1 ei
2 dl melk
200 g amandelspijs
75 g boter

Bereiding
1 Wel de tuttifrutti in warm water. Rasp de schil van de citroen.
2 Doe bloem, citroenrasp, zout, gist, suiker, ei en melk in een kom en kneed alles door elkaar tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
3 Kneed de tuttifrutti door het deeg. Laat het deeg nogmaals rijzen.
4 Maak gaten in het deeg en stop er stukjes amandelspijs in.
5 Vorm van het deeg een brood. Bak het brood in de oven 1 uur bij 170 oC. Zet tijdens het bakken een bakje heet water in de oven om te voorkomen dat het brood uitdroogt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen