woensdag 18 maart 2009

Gevulde miniaubergines met noten en geitenkaas

4 personen

Ingrediënten
12 miniaubergines
4 dl olijfolie
100 gram walnoten
100 gram geitenkaas
6 dadels, zonder pit
2 el gehakte koriander
1 rode peper
2 el honing
400 g veldsla

Bereiding
Plaats de aubergines in een diepe pan en bedek ze met olijfolie tot ze net onder staan.
Doe de deksel op de pan en laat de aubergines in 30 minuten op laag vuur langzaam stoven in de olie.
Haal de pan van het vuur en laat deze met deksel langzaam afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, de aubergines voorzichtig uit de pan nemen en op een bord leggen.
Bak de noten in een pan, doe ze in de keukenmachine en voeg de geitenkaas, dadels, koriander, rode peper en de honing toe. Maal alles fijn.
Maak een inkeping in de aubergines en vul ze met het mengsel. Leg ze terug op de borden en bedek ze met een beetje van de olie.
Verdeel de veldsla over de borden en leg hier de gevulde miniaubergines op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen