woensdag 18 maart 2009

Koude pannenkoekentaart

Ingrediënten
150 g suiker
3 eetl. water
50 g boter
400 g bosbessen
400 g bramen
200 g pure chocolade
400 g bloem
7 eieren
8 dl melk
1 theel. zout

Bereiding
1 Breng de suiker met het water aan de kook. Laat het suikermengsel koken tot de suiker donkerbruin kleurt. Voeg de boter toe en neem de pan van het vuur.
2 Was het fruit. Hak de chocolade fijn.
3 Doe voor het beslag de bloem, eieren, melk en zout in een kom en roer alles goed door elkaar. Bak van het beslag pannenkoeken van gelijke grootte en leg ze op een bord.
4 Bedek elke pannenkoek met fruit en strooi er gehakte chocolade over. Giet de karamel erover. Herhaal dit tot een mooie, hoge taart is ontstaan.
5 Laat de taart in de koelkast 5 uur afkoelen. Snijd de taart in stukken en bestrooi hem met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen