4 konijnenbouten1 rode peper2 tenen knoflook1 uien3 laurier blaadjes
1 liter olijfolie 150 gr. gem. paddestoelen200 gr. Krieltjes (voorgekookt) 1 el. truffelolie1 el vers gehakte bieslook1 teen knoflook50 gr. parmezaanse kaas2 dl. kookroom
Bereiding
Kruid de konijnenbouten met ruim zout en peper.
Plaats de konijnenbouten in een passende pan zodat ze allemaal op de bodem strak tegen elkaar aan liggen. Snijd de peper, knoflook en ui en grove stukken en strooi ze over de konijenbouten. Voeg de laurier toe en voeg zoveel olijfolie toe tot de bouten geheel onder staan (ongeveer 1 liter) Plaats de pan op het vuur en verwarm het op de laagste gasvlam en laat het 2,5 uur zachtjes stoven.
Verhit een pan met olie en bak de voorgekookte krieltjes onder voortdurend omscheppen op hoogvuur aan tot ze licht bruin zijn. Voeg de grof gesneden paddestoelen en de uitgeknepen tenen knoflook toe en bak het nog 3 minuten aan. Voeg nu de room toe, grof gesneden verse bieslook en parmezaanse kaas en neem de pan van het vuur.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
waarom l liter olie ? geen eten voor mensen met een hoog cholesterol dus ...
BeantwoordenVerwijderenkonfijten doe je in olie of vet, onder het kookpunt, zo rond en vooral niet boven de 90 graden C.
BeantwoordenVerwijderenDit heeft niks met cholesterol te maken, je eet die liter olie niet op ..