woensdag 18 maart 2009

Gestoofde kalfssucade met scherpe mosterd en rucolastamppot

4 pers.
Ingrediënten
1 kg kalfssucade stuk
1 liter runderbouillon
4 sjalotjes
3 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
750 g rucola
750 g aardappelen
1 rode peper
1,5 dl kookroom
½ dl olijfolie
2 el truffelolie
2 el scherpe grove mosterd 1 el gehate koriander
Bereiding
Braad het vlees in een beetje margarine aan in een braadpan, voeg de grof gesneden sjalotjes, de knoflook en tomatenpuree toe en blus het geheel af met de bouillon. En laat het vlees met deksel op de pan 2 uur bij laag vuur stoven.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook ze in weinig water met zout in ongeveer 20
minuten gaar.
Was de rucola en snijd deze in grove stukken. Verhit een diepe pan met wat olie, voeg de gehakte rode peper toe, bak deze even aan en voeg de rucola toe. Schep het geheel een paar keer om zonder dat de rucola helemaal gaar wordt. Voeg dan de aardappelen en de room toe en stamp het geheel fijn. Voeg op het laatst 2 el truffelolie en ½ dl olijfolie toe. Maak het stamppotje op smaak met extra peper en zout en voeg evt extra room toe om het iets smeuïger te maken.

Neem het vlees na 1,5 uur uit de pan, laat het even afkoelen en snijd het voorzichtig in plakken.
Laat de het stoofvocht op hoog vuur inkoken tot sausdikte, neem de pan van het vuur en voeg de mosterd en koriander toe.

Schep de puree op de borden, plaats het vlees erop en schep de saus erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen