woensdag 18 maart 2009

Yoghurt-sesamijs met honingmie

Ingrediënten
Voor het ijs
1 vanillestokje
3 dl yoghurt
100 g suiker
1 eetl. sesamzaadjes
2 dl slagroom

Voor de noedels:
400 g dikke eimie
2 dl honing
1 dl sinaasappelsap
100 g gehakte pinda’s

Bereiding
1 Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mes de zwarte zaadjes eruit. Klop ze samen met de yoghurt en de suiker net zo lang tot de suiker is opgelost.
2 Bak de sesamzaadjes in een koekenpan (zonder olie of boter) lichtbruin. Blijf goed roeren, anders branden de zaadjes aan.
3 Klop de slagroom tot yoghurtdikte en schep deze samen met de gebakken sesamzaadjes door het yoghurtmengsel.
4 Giet het mengsel in een platte schaal en zet hem in de vriezer. Klop het ijs na 1 uur op. Klop het vervolgens na 30 minuten nog een keer op en tot slot na 15 minuten. Je kunt hiervoor ook een ijsmachine gebruiken.
6 Kook intussen de mie en laat hem goed drogen (leg de noedels bijvoorbeeld even op een schone theedoek).
7 Verwarm de frituur voor op 180 °C.
8 Maak een mengsel van de honing en het sinaasappelsap.
9 Dompel de mie onder in de frituur en laat hem goed uitlekken. Dompel hem vervolgens in het honingmengsel.
10 Leg de honingnoedels op een bord, leg er een bolletje ijs op en strooi de gehakte pinda’s erover. Giet er nog wat van het honingmengsel omheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen