woensdag 18 maart 2009

Mascarponemousse met koffiekaramel en lange vingers

Voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de koffiekaramel
150 g suiker
3 eetl. water
2 dl espresso-koffie

Voor de mousse
3 eiwitten
75 g suiker
250 g mascarpone
2 borrelglaasjes amaretto
lange vingers

Bereiding
1 Zet voor de koffiekaramel de suiker met het water in een steelpannetje op. Laat het water heel geleidelijk verdampen tot de suiker bruin wordt. Let op dat de suiker niet donkerbruin kleurt en niet te erg gaat walmen want dan verbrandt hij.
2 Blus de karamel af met de koffie.
3 Laat alles inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Laat de karamel vervolgens afkoelen.
4 Klop voor de mousse de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.
5 Doe de mascarpone in een schaal en schep het eiwitmengsel er voorzichtig doorheen.
6 Voeg vervolgens de amaretto toe. Zet de mousse in de koelkast.
7 Doe een laagje koffiekaramel in een glazen schaal en schep het mascarponemengsel erop. Schenk de rest van de koffiekaramel erover.
8 Steek de lange vingers erin. Zet de schaal op tafel en smullen maar. Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen