woensdag 18 maart 2009

Pindasoep

Voor 10 personen

Ingrediënten
200 g zoutvlees
1 ui
3 eetl. olijfolie
200 g rundergehakt
150 g taugé
2 potjes Surinaamse pindakaas
2 liter runderbouillon (van bouillonblokjes)
2 Madame Jeannette-pepers
10 takjes koriander

Bereiding
1 Zet een pan met water op. Snijd het zoutvlees in blokjes en ontzout ze 15 minuten in het kokende water. Giet het zoutvlees af en laat het uitlekken.
2 Snipper de ui en bak hem aan in wat olijfolie. Voeg zoutvlees, rundergehakt, taugé en pindakaas toe.
3 Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot alles is opgelost.
4 Voeg de twee hele Madame Jeannette-pepers toe en laat de soep ongeveer 30 minuten trekken.
6 Hak de koriander fijn en roer deze op het laatst door de soep.
7 Leg eventueel bananenballetjes (zie volgend recept) in een diep bord en schenk de pindasoep erover.


Bananenballetjes (Tomtom) voor in de pindasoep

Ingrediënten
2 rijpe bananen

Bereiding
1 Kook de bananen (met schil!) in ruim water in 20 minuten gaar.
2 Haal de bananen uit het water, schil ze en prak ze direct fijn met een vork of een stamper.
3 Draai balletjes van de bananenpuree (maak hiervoor eerst je handen nat met water).
4 Serveer de balletjes in de pindasoep (zie vorig recept).

1 opmerking:

  1. Hoi Ramon,

    Ik geniet van je afleveringen in Born2cook - vooral vandaag van de surinaamse gerechten. Ben zelf geen surinamer, maar hou erg veel van de suri keuken en heb vaker pom gegeten. Nooit zelf gemaakt, maar nu dat t iets makkelijker lijkt ga ik het zekers een keertje proberen. Ik ben benieuwd! Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen