woensdag 18 maart 2009

Gegrilde beef met Thaise pesto op zoete paksoi

Ingrediënten
3 eetl. sesamzaadjes
6 eetl. pinda’s
4 tenen knoflook
3 cm gember
1 groene peper
30 blaadjes Thais basilicum
5 eetl. olijfolie
2 eetl.vissaus
500 g ossenhaas
2 kroppen paksoi
6 eetl. rietsuiker

Bereiding
1 Bak de sesamzaadjes in een droge pan. Voeg de pinda’s toe en bak ze kort mee.
2 Doe de sesamzaadjes en de pinda’s in een keukenmachine. Voeg knoflook, gember, peper en basilicum toe en meng alles door elkaar.
3 Haal de pesto uit de keukenmachine. Roer er olijfolie en vissaus door.
4 Snijd de ossenhaas in dunne plakjes van 1 centimeter dik. Meng de plakjes met wat olie.
5 Gril de plakjes ossenhaas heel kort (een paar seconden) op een loeihete grillpan. Laat ze op een groot bord afkoelen.
6 Verwijder het hart van de paksoi en laat de blaadjes heel. Bak de paksoi ½ minuut in een hete wok. Voeg suiker toe en bak nog ½ minuut. Laat de paksoi op een grote schaal afkoelen.
7 Leg het vlees op de paksoi. Smeer de pesto over het vlees en serveer.

1 opmerking:

  1. Dag Ramon,

    graag zou ik de recepten van jouw herfstontbijt willen, ik zag vanochtend deze aflevering, waarschinlijk een herhaling.komen die nog op jouw blog? vr gr Nel

    BeantwoordenVerwijderen