Ingrediënten
200 g gedroogde paddestoelen
1 dl sojasaus
2 eetl. sesamolie
400 g eendenborstfilet
250 g miehoen
½ dl (rijst)azijn
4 eetl. olijfolie
2 kroppen shanghaipaksoi (verkrijgbaar bij de toko)
1 bos bosuitjes
3 duimpjes verse gember
4 eetl. olie om in te bakken
¼ bosje koriander
½ rode peper
100 g rietsuiker
Bereiding
1 Week de paddestoelen in ruim lauw water.
2 Maak een marinade van ½ dl sojasaus en de sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne platte plakken en marineer de plakjes in het sojamengsel.
3 Kook de miehoen ongeveer 2 minuten en spoel de noedels goed af met koud water. Snijd de mihoen grof.
4 Haal de paddestoelen uit het water en snijd ze in grove stukken.
5 Meng de noedels met de resterende sojasaus, de azijn en de olijfolie.
6 Snijd de paksoi en bosui in grove stukken. Bak ze samen met de paddestoelen in een wok en meng ze door de noedels.
7 Schil de gember, snijd hem in dunne plakken en vervolgens in dunne repen. Gril de gemarineerde eendenborst samen met de gember.
9 Leg de plakken gegrilde eend op de noedelsalade. Hak de koriander grof en snijd de rode peper in ringetjes. Strooi ze samen met de gember over de salade.
200 g gedroogde paddestoelen
1 dl sojasaus
2 eetl. sesamolie
400 g eendenborstfilet
250 g miehoen
½ dl (rijst)azijn
4 eetl. olijfolie
2 kroppen shanghaipaksoi (verkrijgbaar bij de toko)
1 bos bosuitjes
3 duimpjes verse gember
4 eetl. olie om in te bakken
¼ bosje koriander
½ rode peper
100 g rietsuiker
Bereiding
1 Week de paddestoelen in ruim lauw water.
2 Maak een marinade van ½ dl sojasaus en de sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne platte plakken en marineer de plakjes in het sojamengsel.
3 Kook de miehoen ongeveer 2 minuten en spoel de noedels goed af met koud water. Snijd de mihoen grof.
4 Haal de paddestoelen uit het water en snijd ze in grove stukken.
5 Meng de noedels met de resterende sojasaus, de azijn en de olijfolie.
6 Snijd de paksoi en bosui in grove stukken. Bak ze samen met de paddestoelen in een wok en meng ze door de noedels.
7 Schil de gember, snijd hem in dunne plakken en vervolgens in dunne repen. Gril de gemarineerde eendenborst samen met de gember.
9 Leg de plakken gegrilde eend op de noedelsalade. Hak de koriander grof en snijd de rode peper in ringetjes. Strooi ze samen met de gember over de salade.
Deze moet ik proberen. Zag er fantastisch uit.
BeantwoordenVerwijderenis fantastisch!!
BeantwoordenVerwijderenhij is heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen