woensdag 18 maart 2009

Cassave dokun

Voor 6 personen

Ingrediënten
500 g geraspte cassave (verkrijgbaar bij de toko)250 g geraspte kokosnoot100 g suiker2 theel. kaneelpoeder
1 theel. zout100 g rozijnen
2 bananenbladeren (verkrijgbaar bij de toko)
klontje roomboter
6 bolletjes vanille-ijs
200 ml slagroom
Bereiding
1 Meng de cassave, de kokosnoot, de suiker, het kaneelpoeder, het zout en de rozijnen door elkaar.
2 Snijd of knip de bananenbladeren in zes rechthoeken van ongeveer 15 x 25 centimeter. Schep op ieder stuk bananenblad circa 3 eetlepels van het cassavemengsel en vouw ze dicht als een pakketje.
3 Doe een laagje water met een klontje boter in een ovenschaal. Leg hier de pakketjes in. Dek af met aluminiumfolie.
4 Verwarm de oven op 200 °C en stoof de pakketjes in ongeveer 35 minuten gaar.
5 Maak een opening in de pakketjes en serveer ze met een bolletje ijs en stijfgeklopte slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen