woensdag 18 maart 2009

Chinese koolrolletjes gevuld met kip

Ingrediënten
1 krop Chinese kool
500 g kipfilet
2 blaadjes djeroek poeroet (verkrijgbaar bij de toko)
2 rode pepers
2 eieren
2 eetl. vissaus
100 g pinda’s

Ingrediënten
1 Blancheer de bladeren van de Chinese kool ongeveer 2 minuten in kokend water en spoel ze direct af met koud water.
2 Snijd de kipfilet in grove stukken en maal ze fijn in de keukenmachine.
3 Snijd de djeroek poeroetblaadjes heel fijn en voeg ze toe aan het kipmengsel.
4 Snijd de rode pepers in ringetjes en voeg ze ook toe aan het kipmengsel.
5 Voeg eieren, vissaus en pinda’s toe en meng alles nog even in de keukenmachine.
6 Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht. Leg er een geblancheerd koolblad op. Schep wat van het kipmengsel aan een kant van het koolblad en rol het op in de plasticfolie. Maak zoveel rolletjes tot het kipmengsel op is.
7 Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Draai het vuur laag en doe de rolletjes erin. Laat ze in 20 tot 30 minuten zachtjes pocheren.
9 Haal de rolletjes uit de pan en laat ze afkoelen. (Als je een picknick of een barbecue hebt, kun je de rolletjes zo meenemen naar de plaats van bestemming!)
10 Verwijder het plastic en snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 2 centimeter breed.
11 Bak de plakjes ongeveer 3 minuten op een hete barbecue of in een hete grillpan.

2 opmerkingen:

  1. Hey Ramon. Deed je dat tijdens de show niet op 1 grote rol? :) cheers! Eef

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het moest toch in de oven 100-120 graden voor 20 minuten?

    BeantwoordenVerwijderen