woensdag 18 maart 2009

Kousenband met antrouwa en zoutvlees

Voor 10 personen

Ingrediënten
200 g zoutvlees
3 eetl. olijfolie2 eetl. tomatenpuree
1 bos kousenband (500 g)
4 bolletjes antrowa (soort Thaise aubergine, verkrijgbaar bij de toko)
2 eetl. Surinaamse ketjap (black soy)½ bouillonblokje1 Madame Jeannette-pepertje

Bereiding
1 Zet een pan met water op. Kook het zoutvlees ongeveer 5 minuten in het kokende water. Spoel het vlees af met koud water en snijd het in blokjes.
2 Bak het zoutvlees met wat olie aan in een pan en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit enkele minuten fruiten.
3 Snijd de kousenband in stukken van 10 centimeter. Snijd de antrouwa in partjes.
4 Voeg de kousenband, de antrowa, de ketjap, het 1/2 bouillonblokje en de Madame Jeannette-peper met een scheutje water toe aan het vlees.
5 Laat het geheel met een deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen