woensdag 18 maart 2009

Banaan-chocosoufflé

Ingrediënten
400 g banaan
4 dl melk
150 g suiker
3 eidooiers
50 g bloem
klontje zachte boter
4 eetl. puur cacaopoeder
4 eiwitten
100 g suiker8 soufflévormen

Bereiding
1 Snijd de banaan in stukken en breng hem met de melk aan de kook. Pureer het mengsel met een staafmixer.
2 Klop de suiker met de eidooiers en spatel de bloem erdoor. Klop er vervolgens de hete melk door. Verwarm het mengsel tot het iets dikker wordt (niet te lang verwarmen anders worden de eieren gaar).
3 Giet het mengsel over in een bak. Bedek de bak met plasticfolie en laat het afkoelen.
4 Smeer de soufflévormen in met boter en bestuif ze met cacao.
5 Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe.
6 Meng de geklopte eiwitten door het afgekoelde mengsel en stort het direct in de vormpjes.
7 Bak de soufflés circa 15 minuten in de oven bij 180 oC.
8 Haal de soufflés uit de oven, strooi er poedersuiker over en serveer ze direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen