woensdag 18 maart 2009

Bojo met banaan en rozijnen

Ingredienten500 g cassave2 rijpe bananen4 eieren200 g suiker1 eetl. amandelessence1 eetl. vanille-essence250 g fijngeraspte kokosnoot2 eetl. kaneel200 g rozijnen1 blik gecondenseerde melk1 theel. zout150 g boter Bereiding1 Verwarm de oven voor op 160 oC.2 Rasp de cassave. Snijd de bananen in plakjes.3 Doe de eieren in een kom en klop ze op met de suiker, amandelessence en vanille-essence. Meng het eimengsel door de geraspte kokosnoot en de geraspte cassave. Voeg kaneel, rozijnen, melk, in plakjes gesneden banaan en zout toe. 4 Smelt ondertussen de boter en roer deze door het mengsel.5 Beboter een cakevorm. Strooi wat kokos in de cakevorm en schud dit er weer uit. Het kokoslaagje zorgt ervoor dat je de cake weer makkelijk uit de vorm krijgt. 6 Giet het beslag in de cakevorm. Bak de bojo in ongeveer 1 uur gaar.
7 Laat de bojo afkoelen voordat je hem serveert. Serveer de bojo met gebakken mango en vanille-ijs.

4 opmerkingen:

  1. Ramon heeft me nog nooit teleurgesteld. Dus dit recept zal ook wel weer om te smullen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk recept, zeker een aanrader

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga ik zeer zeker proberen. Krijg er al honger van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Kerel toch...
    Word ik al helemaal enthousiast wanneer ik de naam bojo zie en doet die gast er banaan bij..haha
    't Zal zeker wel smaken but I need to warm up to the idea...o boy

    BeantwoordenVerwijderen