Ingrediënten
600 g tonijnfilet
Kleefrijst
400 g kleefrijst
6 dl water
2 dl kokosmelk
4 el suiker
3 el gember siroop
Tempura beslag
1 eierdooier
2 dl ijskoud water
100 g bloem
tauge
peultjes
Kleefrijst
Meng alle ingrediënten met elkaar in een pan. Zet de pan op de kleinste gasvlam op de laagste stand en laat het met de deksel op de pan in 40 minuten rustig garen. Neem de pan van het vuur, verdeel de rijst over een dienblad zodat
het snel kan afkoelen. Rijst over plastic folie uitleggen, dunne plakken tonijn erop leggen en er met natte handen balletjes van maken.
Tempurabeslag maken
Klop de eidooiers en het ijskoude water door elkaar en voeg al roerend de bloem toe. Het beslag mag een beetje klonterig zijn.
Verhit een wok met olie om in te frituren.
Haal de rijst-tonijnbol door het beslag en frituur ze in de hete frituur in 2 minuten bruin (nog rauw van binnen).
Tauge en peuljes stoven in kokosmelk, sojasaus, gembersiroop, rode peper.
Op bord leggen en tonijnrol erop.
600 g tonijnfilet
Kleefrijst
400 g kleefrijst
6 dl water
2 dl kokosmelk
4 el suiker
3 el gember siroop
Tempura beslag
1 eierdooier
2 dl ijskoud water
100 g bloem
tauge
peultjes
Kleefrijst
Meng alle ingrediënten met elkaar in een pan. Zet de pan op de kleinste gasvlam op de laagste stand en laat het met de deksel op de pan in 40 minuten rustig garen. Neem de pan van het vuur, verdeel de rijst over een dienblad zodat
het snel kan afkoelen. Rijst over plastic folie uitleggen, dunne plakken tonijn erop leggen en er met natte handen balletjes van maken.
Tempurabeslag maken
Klop de eidooiers en het ijskoude water door elkaar en voeg al roerend de bloem toe. Het beslag mag een beetje klonterig zijn.
Verhit een wok met olie om in te frituren.
Haal de rijst-tonijnbol door het beslag en frituur ze in de hete frituur in 2 minuten bruin (nog rauw van binnen).
Tauge en peuljes stoven in kokosmelk, sojasaus, gembersiroop, rode peper.
Op bord leggen en tonijnrol erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten