woensdag 18 maart 2009

Kort gebakken oesters in citrusvruchtenjus

Ingrediënten
1 sinaasappel
klontje boter
3 eetl. suiker
tijm
1 dl witte wijn
1 grapefruit
1 limoen
10 oesters (het sap uit de oester bewaren)
bieslook

Bereiding
1 Rasp de schil van de sinaasappel.
2 Doe een klontje boter in een pan. Voeg de suiker toe en laat hem smelten tot de suiker is opgelost.
3 Voeg de tijm toe en blus af met de wijn. Laat de saus inkoken tot de helft van de hoeveelheid over is.
4 Snijd de grapefruit en de limoen langs de segmenten in partjes (zie foto). Vang de sappen van het fruit op. Doe de partjes fruit samen met de geraspte sinaasappelschil in een pan.
5 Open de oesters. Voeg het sap van 4 oesters aan de citrusjus toe en laat de jus 1 minuut koken. Niet roeren anders gaan de vruchten stuk. Leg een deksel op de pan en laat de jus staan.
6 Haal de oesters uit de schelpen. Haal ze door de bloem en bak ze in beetje boter.
7 Giet de citrusjus in de schelpen en leg de gebakken oesters erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen