woensdag 18 maart 2009

Artisjoksnack met bieslookdip

Ingrediënten
3 verse artisjokken
zout
sap van 1 citroen
3 eetl. bloem
1 witte boterham (van een dag oud)
1 eiwit
1 dl witte wijn
peper
2 dl yoghurt
½ bosje bieslook
2 tenen knoflook

Bereiding
1 Kook de verse artisjokken in ruim water met zout en citroensap tot je de blaadjes er makkelijk af kunt trekken.
2 Maak een beslag van het bloem, het broodkruim, eiwit en de witte wijn. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit een frituurpan tot 180 °C. Trek de blaadjes van de artisjokken, doop ze in het beslag en frituur ze in de hete olie.
4 Hak het bieslook en de knoflooktenen fijn. Maak een dipsaus van yoghurt, bieslook en knoflook. Breng de dipsaus op smaak met citroensap, zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen