woensdag 18 maart 2009

Schnitzels met zoute vulling

Ingrediënten
4 plakken rauwe ham
2 varkensschnitzels à 150 gram
2 el kappertjes
6 ansjovis
200 g brie
1 el grove mosterd
2 dl rode wijn
4 el creme fraiche
2 cocktailprikkers
300 g gekookte rijst
200 g peultjes

Bereiding

Leg twee schnitzels uit op de werkbank, plakken ham erop, kappertjes, ansjovis en de helft van de brie erover verdelen. Rol het vlees op en zet het vast met een cocktailprikker.
Bak het in een pan met olijfolie en margarine, leg op een ovenplaat, plakken brie erop en in de oven schuiven.
Pan afblussen met rode wijn, inkoken, van het vuur nemen, creme fraiche en mosterd toevoegen en door elkaar kloppen. Op smaak maken met peper en zout.
Peultjes bakken in olijfolie, rijst toevoegen, peper en zout.
Rijst op bord, schnitzel, saus.

2 opmerkingen:

  1. Dit is zooo lekker en een echte hit in de familie. Ik heb er zelf al meerdere varianten op verzonnen, echt heerlijk!

    Groeten,

    Susanne

    BeantwoordenVerwijderen