woensdag 18 maart 2009

Roergebakken rode kool met beefreepjes

Ingredienten:
1 ui
200 g bieflappen
1 rode peper
1 el sojasaus
1 el chilisaus
1 el gembersiroop
300 g rode kool
2 dl jus d’orange
1 el olie
2 teentjes knoflook
1 groene, friszure appel
25 g walnoten
peper


Bereiding:
Uien halveren en de helften in partjes snijden.
Rode kool halveren en nog twee keer door de helft snijden zodat er acht parten ontstaan.
Verhit de wok met olie en bak de rode kool en ui parten op hoog vuur aan.
Blus het af met het sinaasappelsap, doe het over in een ovenschaal en bestrooi het met knoflook. Twee friszure, groene appels in partjes snijden en toevoegen. De schaal afdekken, in de oven schuiven en 30 minuten laten gaar stoven.
Bieflappen in reepjes snijden en omscheppen met rode peper, sojasaus, chilisaus en gembersiroop.
In een wok olie verhitten en de biefreepjes op hoog vuur kort aanbraden. Op het laatst de walnoten er door mengen.

Met mie of rijst serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen