woensdag 18 maart 2009

Wentelteefjes-sandwiches met zalm

Ingrediënten
6 eieren
250 ml slagroom
versgemalen peper
1 eetl. olijfolie
1 wit casinobrood (of een ander soort brood), ongesneden
200 g geraspte kaas (jong, belegen of oud)
250 g gerookte zalm

Bereidingswijze
1 Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom, versgemalen peper en olijfolie door en klop alles met een garde door elkaar.
2 Verhit een grillpan.3 Snijd het brood in dikke plakken. Haal steeds twee sneetjes brood door het mengsel en gril deze aan één kant.
4 Bestrooi één snee brood aan de bovenkant (de niet-gegrilde kant) met geraspte kaas.
5 Leg de andere snee brood er bovenop en plaats de sandwiches ongeveer 10 minuten in de oven bij 180 ˚C zodat het brood gaar wordt en de kaas smelt.
6 Haal de sandwiches uit de oven en trek de sneetjes brood van elkaar. Leg de gerookte zalm ertussen.
7 Snijd de sandwiches door de helft en serveer meteen.

Tip: je kunt de sandwiches ook beleggen met bijvoorbeeld parmaham in plaats van gerookte zalm.

5 opmerkingen:

  1. Het ziet er heerlijk uit, maar vis met kaas????, ik ben er een beetje huiverig voor!

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk gerecht! Al meerdere malen gemaakt en het blijft een succes. Kaas met zalm gaat prima op deze manier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalm met kaas is geen combi om bang voor te zijn. Zijn 2 smaken die uitstekend samen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt lekker. Zal ik zeker wel proberen!!

    groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen