woensdag 18 maart 2009

Vruchtenmousse

Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
1 liter grapefruitsap
100 g bramen
3 eieren
150 g suiker
3 dl slagroom
sinaasappellikeur
5 takken mint

Bereiding
1 Week de gelatine in koud water tot hij zacht is.
2 Laat het grapefruitsap inkoken tot 4 deciliter. Houd 1 deciliter apart voor de saus. Haal de gelatine uit het water en los hem op in de 3 deciliter grapefruitsap.
3 Snijd de bramen iets kleiner. Voeg ze toe aan de saus.
4 Laat de saus onder af en toe roeren in koud water afkoelen. Let op dat de saus niet volledig begint te geleren, maar dat je er nog net door kunt roeren zonder dat hij brokkelt.
5 Klop de eiwitten met de suiker op tot een stevig schuim. Klop de slagroom op.
6 Roer de saus door de slagroom en spatel het schuim erdoor. Laat de mousse in de koelkast 4 uur opstijven.
7 Kook de apart gehouden saus tot de helft in. Laat hem afkoelen en roer de gehakte mint erdoor.
8 Schep met een warme lepel mooie bollen van de mousse en giet de saus erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen