woensdag 18 maart 2009

Kip met citroen op krieltjes en appel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kippenbouten
2 citroenen
1 bol knoflook
1 tak rozemarijn
2 takken tijm
½ dl olijfolie
300 g krieltjes in schil
2 gehakte sjalotten
2 stevige appels
rucola

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden en plaats de citroenen 15 minuten in de oven. De kippenbouten kruiden met peper en zout, aanbraden tot mooi bruin en in een passende ovenschaal doen. Knoflook met schil grof hakken, over de kip doen samen met de kruiden.
Citroen uit de oven halen (het sap komt nu goed los) over de kip sprenkelen, schillen erbij, afdekken met folie en 30 minuten in de oven doen.

Boen de krieltjes in schil schoon. Plaats ze 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Bak de krieltjes in beetje olie, voeg de gehakte sjalot toe, peper en zout, appels in partjes gesneden toevoegen, 2 minuten meebakken, rucola erdoor en direct serveren, kip erbij.

1 opmerking:

  1. Een hele frisse, lichte maaltijd! Makkelijk te bereiden en ideaal als je laat/later op de avond pas kunt dineren. Voor een grote eter is het misschien niet genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen