woensdag 18 maart 2009

Ontbijtkoek

Ingrediënten
250 g bloem
75 g bruine basterdsuiker
1 eetl. kaneel
1 theel. kruidnagelpoeder
1 theel. nootmuskaat
150 g honing
½ dl melk
1 zakje gist (7 g)

Bereiding
1 Leg folie op een bakplaat. Smeer de folie in met boter en bestuif met een beetje bloem.2 Meng het bloem met zout, suiker en de kruiden. Voeg honing, melk en gist toe. Kneed alles tot een deeg.
3 Vet je handen in en vorm van het deeg een staaf. Leg de koek op de bakplaat.
4 Vet een cakeblik in en leg het ondersteboven op het deeg. Bak de ontbijtkoek 1 ½ uur in de oven bij 150 oC. Laat de ontbijtkoek op een rooster afkoelen. Lekker met boter en kaas.

1 opmerking:

  1. Beste Ramon Beuk (komt dit wel bij jou aan??), Over deze ontbijtkoek de volgende vraag: Als ik hem maak rijst hij eigenlijk nauwelijks en er zit maar liefst 7 g gist in! Tenminste je hoeft hem niet op een warme plek eerst te laten rijzen..dat staat er niet bij (zoals bij brood) toch? Wat doe ik verkeerd? Ik leg hem onder het cakeblik en dan blijft hij in de oven qua vorm eigenlijk zoals hij er ook in is gegaan.. Que pasa? Verder geniet ik van alle geweldige gerechten in dit leuke kookboek! Hartelijk dank! Vriendelijke groet Hetty

    BeantwoordenVerwijderen