woensdag 18 maart 2009

Crispy koekjes met garnalen en groenten

Voor 20 koekjes

Ingrediënten
200 g (roze) garnalen
3 stengels bosui
150 g champignons
100 g shii-take
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
arachideolie om in te bakken
1 ei
3 eetl. vissaus
75 ml witte wijn
100 g rijstmeel

Bereiding
1 Snijd de garnalen in kleine stukjes. Haal de lelijke bladen van de bosui en snijd deze (inclusief het groen) in fijne ringetjes.
2 Snijd de champignons en shii-take fijn. Hak de knoflook.Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak ze fijn. Meng alles door elkaar in een kom.
3 Meng in een andere kom het ei, de vissaus, witte wijn en rijstmeel met een garde goed door elkaar tot een stevig papje.
4 Verwarm een grote hoeveelheid arachideolie in een wok en laat deze goed heet worden.
5 Meng het garnalen-groentenmengsel door het papje. Laat met behulp van een lepel kleine hoeveelheden van het mengsel voorzichtig in de olie vallen. Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn.
6 Serveer met hete chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen