woensdag 18 maart 2009

Rosbief salade met noten, avocado en frisee sla

1 kg Rosbief
3 el margarine (om in te braden)
2 Rode uien
1 bol Knoflook
20 stuks Sherry tomaten
100 g Walnoten
1 bosje Basilicum
4 el rode wijn azijn
6 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaats de rode ui en de bol knoflook in de oven en laat ze daar 20 min staat.
Kruid de rosbief met peper en zout, verhit de pan, smelt de boter en braad de rosbief aan alle kanten aan. Neem de rosbief uit de pan en plaats het naast de knoflook en de ui in de oven 25 minuten. Haal de rosbief uit de oven, wikkel hem in de aluminiumfolie en laat hem staan tot het moment van serveren.
Haal de uien en knoflook uit de oven, pel ze en snijd de uien in partje en 3 knoflooktenen in stukken. (de overige knoflook onder de olie stoppen) Meng de uien en knoflook met de tomaten. Voeg de noten en basilicum toe, besprenkel met azijn en olijfolie en meng alles door elkaar.
Snij de rosbief in dunnen plakken, leg ze uit op een schaal en leg de salade op de rosbief.

1 opmerking: