woensdag 18 maart 2009

Groenekruidensalade met citroendressing

Ingrediënten
1 bosje verse oregano
1 bosje vers basilicum
1 bosje vers bieslook
100 g waterkers
150 g rucola
3 limoenen
3 eetl. olijfolie
zout
versgemalen peper
100 g Parmezaanse kaas


Bereidingswijze
1 Was de kruiden en de rucola, ontdoe ze van harde stelen en slinger ze droog in een theedoek of slacentrifuge. Doe alles in een schaal.
2 Knijp het sap van de limoenen over de sla uit. Besprenkel de sla met olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng met de hand alles door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.
3 Schaaf met een kaasschaaf grove plakken Parmezaanse kaas over de sla.

Tip: voor deze salade kun je ook andere kruidensoorten gebruiken, zoals salie, tuinkers of munt. Deze kruidensalade is lekker in combinatie met de wentelteefjes-sandwiches

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen