woensdag 18 maart 2009

Citroentagliatelle met kip en broccoli

Ingredienten:
1 citroen
300 gram kipfilet, in dunne plakken
zout
peper
250 g broccoliroosjes
2 dl witte wijn
250 g spaghetti
1 dl crème fraiche
2 el grofgehakte verse basilicum
2 el grofgehakte verse bieslook
geen roux maken gewoon dunne saus laten

Bereiding:
Citroen onder stromend water schoonboenen. Met dunschiller brede repen van citroenschil halen. Kipfilet in dunne plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
Grillpan heet laten worden. Kipfilet om en om grillen, citroenschil erbij doen. Paar minuten grillen.
Broccoliroosjes blancheren. Tagliatelle beetgaar koken in ruim water met zout. Daarna afspoelen.
Citroen uitknijpen en witte wijn toevoegen in een pan en tot de helft laten inkoken. Vuur laag draaien, geblancheerde broccoli en crème fraiche toevoegen en roeren tot gladde, dunne saus ontstaat. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Tagliatelle over borden verdelen. Saus op pasta scheppen. Serveren met salade van tomaat en verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen