woensdag 18 maart 2009

linzen soep met frisse komkommercrème

voor 8 personen

Ingrediënten
2 Sjalotjes
250 g groene linzen
4 dl Witte wijn
1 liter groenten bouillon
1/2 Komkommer
1 groene peper
150 g zachte geitenkaas
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad

Bereiding
Het sjalotje in kleine snippers snijden.
4 eetlepels olijfolie in een diepe pan verhitten en het sjalotje zonder te kleuren fruiten.
Voeg de linzen toe en bak deze 2 minuten op hoog vuur mee. Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten met deksel zachtjes koken. En pureer hem vervolgens met de staafmixer.

Rasp de komkommer fijn.
De komijn- en korianderzaad in een droge pan onder voortdurend roeren bakken tot ze licht verkleuren en een heerlijke geur afgeven. Laat het zaad iets afkoelen en hak het met een mes iets fijner.
Roer de kaas met een vork los en roer de peper, komijn en venkelzaad er doorheen.
En roer dit geheel door de komkommers.

Serveren
Verwarm de soepkommen voor in de magnetron, schep de soep in de kom en schep een bol komkommercrème in de soep. Serveer het direct!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen