woensdag 18 maart 2009

Lauwwarme gemarineerde struisvogel met groene aspergesalade

250 g struisvogelfilet zonder vetrandjes
½ dl eerste persing olijfolie
200 g champignons
1 sjalotje
2 el wijnazijn

½ limoenschil geraspt
3 teentjes knoflook, in plakjes
groene asperge
1 grote bos basilicum
50 g parmezaanse kaas

bereiding
Hak de champignons in kleine stukken. Doe ze in een pannetje met ½ liter water en verwarm het tot tegen de kook aan (niet laten koken). Neem de pan van het vuur en laat het met deksel op de pan 30 minuten staan. Haal de champignons dan uit het water en laat het water inkoken tot het vocht bijna verdampt is en er een geconcentreerde champignonfond overblijft.
Struisvogel in dunne plakjes snijden, tussen twee vellen plasticfolie platslaan en over de borden verdelen.
Hak het sjalotje fijn, meng het met de azijn, champignonfond en de olie tot een dressing.
Verdeel dit over de struisvogel op de borden en plaats de borden op 50 graden in de oven.
Snijd de asperges in 3 stukken, meng ze met olie, gesneden knoflook en limoenschil en gril ze in de hete grilpan. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en meng alles door elkaar. Besprenkel met olijfolie en geraspte parmezaanse kaas.
Neem de borden uit de oven en leg de asperge salade in het midden van de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen