woensdag 18 maart 2009

Gebakken mul op gestoofde vruchtgroenten

8 Rode mul filets
1 theelepel kerrie poeder
5 tomaten
2 tenen knoflook
100 g zwarte olijven
6 takken verse tijm
1 groene paprika / rode paprika
1 courgette
1 aubergine
20 blaadjes basilicum
3 eetlepels tuffelolie
1 theelepel zeezout
grof peper uit de molen (naar smaak)

Hak de tomaten in grove stukken en doe ze in een diepe pan. Voeg de gehakte knoflook, de olijven en de takken tijm toe en plaats de pan met deksel 20 minuten op zacht vuur.
Snij de overige groenten in grove stukken, meng ze met olijf olie en leg ze op een hete grilpan tot een mooie donker grilstreep zichtbaar wordt. Voeg de gegrilde groenten bij de tomaten en laat het met deksel op de pan nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zeezout en peper. Voeg voor het serveren de basilicum en truffelolie toe.
Dep de mulfilets droog op een stuk keukenpapier. Meng de kerrie poeder met 2 theelepels olijfolie en bestrijk met behulp van een kwastje de filet aan de huid kant in met het olie kerrie mengsel. Verhit een koekenpan met een dun laagje olie en bak de filets (eerst aan de huidkant en dan de andere kant) in 4 minuten.
Plaats de groenten op de borden en serveer de vis op de groenten. Garneer evt. met verse basilicum. En druppel nog wat extra truffelolie over de borden.

Tip: lekker met verse risotto, naturel gekookte pasta of nieuwe aardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen