woensdag 18 maart 2009

Lentesalade van spinazie en nieuwe aardappelen

met sjalotjes en kwarteleitjes

Ingrediënten
300 g wilde spinazie
500 g nieuwe aardappelen
12 kleine sjalotten
5 dl melk
100 g suiker
3 eetl. water
1 dl rode wijn
2 rode pepers
100 ml olijfolie
3 eetl. azijn
1 eetl. mosterd
12 kwarteleitjes

Bereiding
1 Was de spinazie. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten beetgaar en laat ze uitstomen.
2 Schil de sjalotten en kook ze ongeveer 20 minuten in de melk om de scherpe smaak te laten verdwijnen. Laat de sjalotten vervolgens uitlekken.
3 Maak een karamel van de suiker en het water. Meng hiervoor de suiker met het water en laat het water op een zacht vuur heel geleidelijk verdampen tot de suiker lichtbruin wordt. De suiker mag nooit warmer worden dan 180 ˚C, anders verbrandt hij.
4 Doe de sjalotten bij de karamel en blus af met de rode wijn.
5 Hak de rode pepers fijn. Meng ze met de olie, azijn, mosterd en het zout (eventueel kun je alles in een beker doen en goed mengen met een staafmixer).
6 Schep de dressing door de aardappelen. Meng de gewassen spinazie erdoor. Doe alles in een grote schaal.
7 Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan. Leg de sjalotjes en de gebakken kwarteleitjes op de salade.
8 Serveer bijvoorbeeld met plakken lekker stevig boerenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten