woensdag 18 maart 2009

Aardappeltjes in room

Voor 4 personen

Ingrediënten
5 middelgrote roseval (of andere vastkokende) aardappelen
2 tenen knoflook
4 dl culinaire room
2 theel. zeezout
4 takjes verse tijm
2 eetl. balsamico-azijn

Bereiding
1 Snijd de aardappelen met schil in partjes. Doe ze in een pan.
2 Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de room, zeezout en verse tijm aan de aardappelen toe.
3 Breng de aardappelen aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet de pan ongeveer 45 minuten in een op 170 ˚C voorverwarmde oven.
4 Schep de aardappeltjes uit de pan.
5 Verwarm in een pannetje de balsamico-azijn even. Giet de room van de aardappeltjes erbij. Voeg een paar gegrilde salieblaadjes toe
6 Serveer met rouleau van kalfsvlees en gegrilde aubergine

6 opmerkingen:

  1. Kunnen alle pannen in de oven???

    Gr, Nihan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ramon jij kookt ook wel een Pasta
      hoe lang kookt u de pasta gaar Meneer Beuk

      Verwijderen
  3. wil graag die roulau maken met aubergine maar kan hem niet meer terug vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede middag Ramon.

    Ik wou u graag iets vragen. Maar niet hier.
    Waar kan ik dat doen?

    Groeten van Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik zou de aardappelen wel geschild en in plakjes snijden en dan in een ovenschaal dakpansgewijs over mekaar tot de schaal vol is en de knoflook persen en kook de room met de knoflook giet dit in de ovenschaal over de aardappelen en strooi er wat geraspte kaas over naar keuze

    BeantwoordenVerwijderen