woensdag 18 maart 2009

Groene-aspergesalade met gefrituurde basilicum

Voor 4 personen

Ingrediënten
500 g groene asperges
6 Italiaanse tomaten
4 eieren
sap van een citroen
2 theel. suiker
peper
zout
100 ml olijfolie
1 bosje vers basilicum

Bereiding
1 Snijd de asperges in drie schuine stukken en kook ze 3 minuten. Spoel ze af met koud water. 2 Verwijder de pitjes uit de tomaten. Snijd de tomaten in reepjes.
3 Kook de eieren 4 minuten, spoel ze af onder koud water en snijd ze in partjes.
4 Meng het citroensap, de suiker, peper en zout met de olijfolie tot een dressing.
5 Frituur de basilicumblaadjes.
6 Meng de asperges met de tomaten en de dressing. Garneer de salade met de eieren en de gefrituurde basilicumblaadjes.

1 opmerking:

  1. Ga ik direct proberen zodra je weer heerlijk buiten kunt eten =)

    BeantwoordenVerwijderen