woensdag 18 maart 2009

Crostini’s met gegrilde groenten

ingrediënten
1 ciabatta brood
2 tenen Knoflook
Olijfolie
1 Courgette
2 Paprika ‘
1 Aubergine
4 pomodori tomaat
4 el Rode wijn azijn
2 el kappertjes Kappertjes

Bereiding
snij de broodjes in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en verdeel ze over een ovenplaat.
Meng de knoflook met de olijfolie en pureer het met de staafmixer. Smeer de broodjes aan 1 kant in met het mengsel van knoflook en olijfolie. Schuif de broodjes 15 min in de oven op 180 graden. Plaats ook de tomaten (heel) op een schaaltje in de oven.
Snij de courgette paprika’s en aubergines in grove plakken van 1 cm dik en ongeveer 6 cm lang doe ze samen in een schaal, besprenkel ze met olie, peper en zout. Hussel alles door elkaar en bak de groenten op een hete grilpan tot een mooie grilstreep zichtbaar wordt. Doe de groenten terug in een schaal. Haal de broodjes en de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.
Besprenkel de groenen met de azijn en bestrooi met de kappertjes. Knijp de tomaten boven de groenten fijn en meng alles door elkaar. Bedek de broodjes met de gegrilde groenten en besprenkel met een beetje extra olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen