woensdag 18 maart 2009

Gestoofde vruchtgroenten

Ingrediënten
5 tomaten
2 tenen knoflook
100 g zwarte olijven
6 takken verse tijm
1 groene paprika
1 courgette
1 aubergine
1 theel. zeezout
grof peper uit de molen naar smaak
20 blaadjes basilicum
tonijnolie (zie vorig recept)

Bereiding
1 Hak de tomaten in stukken. Hak de knoflook fijn.
2 Doe de tomaten en de knoflook samen met de olijven en de tijm in een pan. Doe een deksel op de pan en verwarm de tomaten. Laat de tomaten 20 minuten zachtjes stoven.
3 Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken en meng ze met olie. Verwarm een grillpan en gril de groenten tot er een mooie grilstreep op de groenten zichtbaar wordt.
4 Doe de vruchtgroenten bij de tomaten en stoof ze nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zeezout en peper.
5 Meng het basilicum door de groenten en voeg de tonijnolie toe. Serveer met gestoofde tonijn

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen