woensdag 18 maart 2009

Perzik- karameltaart met vers gedraaide yoghurtijs

Voor 8 personen

Ingrediënten
taart
5 verse perziken
2 stuks steranijs
100 gram suiker
150 g roomboter
250 g bloem
mes puntje zout
2 eieren
6 één persoonsvormpjes
ijs
3 dl liter volle yoghurt
175 g suiker
1 vanillestokjes
1,5 dl slagroom
karamel
100 g suiker
1 dl sinaasappelsap
40 g boter

Bereiden
Klop de slagroom samen met de suiker half stijf. Haal de vanillezaadjes uit de stokjes en voeg ze toe aan de slagroom. Meng de yoghurt door de slagroom en plaats het in de vriezer.
Ieder uur het ijs omroeren en weer laten vriezen.
Snij de perziken in 8 partjes en verdeel ze over de vormpjes. Hak de steranijs heel fijn en strooi het over de perziken.
Roer de suiker en boter tot een gladde massa, voeg de bloem toe en eindig met de eieren en het zout.
Verdeel dit mengsel over de perziken en plaats de vormpjes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat de suiker in een pan karameliseren (niet aanbranden, maar lichtbruin worden.) voeg de sinaasappelsap toe en laat het koken tot de suikers opgelost zijn en het sap stroperig is.
Voeg de boter toe en meng alles door elkaar.
Als de perzikentaartjes uit de oven komen, deze direct uit de vorm nemen en het karamelmengsel de helft van de karamel over de perziken schenken.

Serveren
Plaats de perziktaartjes op de borden, trek een streep karamelsaus over de borden en plaat er een bol ijs bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen