woensdag 18 maart 2009

Bulghursalade met feta, groenten en walnoten

Ingrediënten
300 g bulghur
1 courgette
1 aubergine
1 komkommer
1 rode paprika
3 eetl. olie
100 g walnoten
100 ml olijfolie (extra vierge)
6 eetl. azijn
peper
zout
200 g feta
10 takjes verse munt

Bereiding
1 Doe de bulghur in een pan, voeg er twee keer zoveel water aan toe en kook de bulghur beetgaar.
2 Snijd de courgette, aubergine, komkommer en paprika in grove stukken. Bak de groenten in de olie.
3 Doe de bulghur in een schaal. Bak de walnoten en meng ze door de bulghur. Meng er vervolgens de gebakken groenten door.
4 Maak de salade aan met de olijfolie en azijn. Voeg peper en zout toe.5 Verdeel de salade over verschillende borden of een grote platte schaal.
6 Breek de fetakaas in grove stukken erover en strooi er gehakte munt over.

2 opmerkingen:

  1. Hey Ramon, wij wonen inmiddels 6 jaar in Suriname en ook al is het eten hier heerlijk, jouw recepten zijn voor ons een lekkere afwisseling. Bedankt daarvoor,
    groeten van Tamara en Raoul

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk recept. Wij gebruiken alleen quinoa ipv bulghur. En andere noten vanwege een walnootallergie.

    BeantwoordenVerwijderen