woensdag 18 maart 2009

Gegrilde groenten met kruidenolie

Ingrediënten
2 venkelknollen
500 g groene asperges
2 rode paprika’s
½ dl olijfolie
½ bosje verse tijm
½ bosje verse rozemarijn

Voor de korianderolie
½ bosje verse koriander
2 rode pepers
2 dl olijfolie (extra vierge)
3 teentjes knoflook
1 theel. zeezout

Bereiding
1 Breng in een pan water aan de kook. Snijd de venkel in stukken en kook deze ca. 2 minuten. Giet ze af en spoel ze direct af met koud water totdat ze helemaal afgekoeld zijn.2 Snijd de achterkantjes van de groene asperges en snijd de paprika’s in grove stukken
3 Meng alle groenten met de olijfolie en leg ze op een schaal. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en verdeel de kruiden over de groenten.
4 Gril de groenten ongeveer 5 minuten op de barbecue of een grillpan.

Voor de korianderolie
5 Hak de koriander fijn. Snijd de pepers in kleine stukjes.
6 Doe de olijfolie in een keukenmachine en voeg koriander, knoflook, rode pepers en zeezout toe.
7 Pureer het geheel met de keukenmachine (of staafmixer) tot alle ingrediënten fijngesneden zijn.
8 Serveer de korianderolie over de groenten.

Tip: je kunt de kruidenolie bijvoorbeeld ook met basilicum maken. Laat dan de rode pepers weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen