woensdag 18 maart 2009

Paprikafrietjes uit de oven

Ingrediënten
1 kg aardappelen
2 teentjes knoflook
zout
5 eetl. olijfolie
1 eetl. paprikapoeder
peper

Bereiding
1 Was de aardappelen. Snijd de aardappelen met schil in frietvorm. Pers de knoflook uit.
2 Blancheer de frietjes 4 minuten in kokend water met zout tot ze iets zachter zijn.
3 Laat de frietjes uitstomen en meng er olijfolie, paprikapoeder, uitgeperste knoflook, zout en peper door.
4 Doe de frietjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 35 minuten in de oven bij een temperatuur van 200 ˚C.

2 opmerkingen:

  1. hallo ramon, ik vind jou programma te gek heb gisteren zitten kijken, toen deed je de frietjes op aluminiumfolie, wat is het verschil?

    bea moonen uit wageningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou als je het op aluminiumfolie plaatst word je en je ovenplaat niet vies, en in een bak worden niet al je frietjes lekker krokant. als je ze mooi verspreid over een plaat wel ;)

    BeantwoordenVerwijderen