woensdag 18 maart 2009

Bocadillos met gegrilde entrecote met gepofte aardappel en Spaanse kaassaus

Ingrediënten
6 aardappelen
olijfolie
3 sjalotjes
2 dl droge sherry (Fino of Manzanilla)
300 g manchegokaas (of een andere pittige kaas)
400 ml room
zout
peper
400 g entrecote (aan een stuk)
6 zwarte peperkorrels, gekneusd
2 teentjes knoflook
2 stokbroden
truffelolie
vers bieslook

Bereiding
1 Leg de aardappelen in een schaal en zet ze 5 minuten in de magnetron bij 1000 Watt.
2 Leg zes stukken aluminiumfolie op het aanrecht klaar en sprenkel er wat olijfolie op. Verpak de aardappelen in de folie en laat ze ongeveer 10 minuten verder garen op de barbecue (of in de oven).
3 Snipper de sjalotjes en fruit ze even in een beetje olie. Blus af met de sherry. Verwarm de saus langzaam.
4 Snijd de kaas in kleine stukjes. Voeg de kaas aan de saus toe en laat hem smelten. Voeg vervolgens de room, peper en zout toe.
5 Hak de knoflook fijn. Kruid de entrecote met olijfolie, gekneusde zwarte pepers, de knoflook en zout.
6 Doe wat olie in een koekenpan en gril de entrecote in ca. 4 minuten aan beide kanten. Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Door het inpakken zal de warmte in het vlees trekken (en wordt het vlees mooi roze). Laat staan tot verdere verwerking.
7 Snijd het stokbrood in plakken, smeer het in met olie en gril het op de barbecue (of in de oven) tot het lichtbruin en knapperig is.

Serveertip
8 Snijd de entrecote in dunne plakjes.
9 Snijd de gepofte aardappelen in plakken en besprenkel ze met de truffelolie.
10 Leg de gebakken broodplakken op een schaal, beleg ze met een plak aardappel, gesmolten kaassaus en een plakje entrecote. Garneer met gesneden bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen