Ingrediënten
3 sjalotjes
handje (ongeveer 20) peperkorrels
3 eetl. olijfolie
4 dl rode wijn
snufje zeezout
2 eetl. suiker
200 g witvis (bijvoorbeeld heilbot)
2 dl zure room
3 eetl. kappertjes
3 blikken (400 g) artisjokbodems
½ bosje verse majoraan
2 teentjes knoflook
Bereiding
1 Snijd de sjalotjes fijn en kneus de peperkorrels. Fruit ze even in de olijfolie en blus af met de rode wijn. Voeg zeezout en suiker toe.
2 Laat alles inkoken tot er ongeveer een kwart van het vocht over is. Laat de marinade afkoelen.
3 Leg de witvis in een schaal en giet de afgekoelde marinade erover. Dek de schaal af met folie. Laat de vis ongeveer 1 uur in de koelkast marineren.
4 Meng de zure room en de kappertjes door elkaar. Giet de artisjokbodems af en laat ze goed uitlekken. Haal de pepertjes en sjalotjes van de vis en snijd de vis in kleine stukjes.
5 Doe een beetje kappertjesroom op een artisjokbodem en leg er een stukje gemarineerde vis op. Garneer met een blaadje majoraan.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten