woensdag 18 maart 2009

Kleine roti's

Ingrediënten500 g bloem2 zakjes gist300 ml water100 g kikkererwten
2 aardappelen (150 g)
1 Madame Jeannette-peper2 theel. gemalen komijnzaad1 teentje knoflooksnufje zoutsnufje peper100 ml olieBereiding
1 Doe de bloem en de gist in een kom en voeg het water toe. Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed alles 30 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
2 Laat het deeg 1 uur rusten. Kneed het nogmaals 10 minuten en vorm er balletjes ter grootte van pingpongballetjes van.
3 Breng de kikkererwten in ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.
4 Voeg als de erwten 10 minuten koken de aardappelblokjes toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. 5 Laat de erwten en aardappelen uitlekken en uitstomen. Doe ze samen met de Madame Jeannette-peper, komijnzaad, knoflook, zout en peper in de blender. Maal alles heel fijn. 6 Pak een bolletje deeg en druk er met je duim een kuiltje in. Doe in dit kuiltje 2 volle theelepels van het erwten-aardappelmengsel. Druk de randen van het deeg tegen elkaar en rol er weer een balletje van. Rol het deeg vervolgens uit met een deegroller. 7 Zet een pan op het vuur en leg het uitgerolde rotideeg erin. Smeer met een kwastje wat olie op het deeg, draai het om en besmeer ook de andere kant met olie. 8 Bak de rotirondjes goudgeel.9 Serveer met gestoofde lamsbout in massala

Geen opmerkingen:

Een reactie posten