woensdag 18 maart 2009

Gefrituurde oesters op tomatenjus

Ingrediënten
2 eiwitten
3 eetl. rijstebloem
4 tomaten
2 tenen knoflook
1 bosui
10 takjes koriander
10 oesters
1 eetl. vissaus

Bereiding
1 Klop voor het beslag de eiwitten stijf. Meng voorzichtig de bloem erdoor.
2 Snijd de tomaten in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Bak de tomatenstukjes met de gehakte knoflook.
3 Blus het tomatenmengsel af met de wijn en laat de saus nog even koken.
4 Pureer de saus met een staafmixer en giet hem door een zeef zodat de velletjes en pitjes van de tomaten achterblijven.
5 Hak de ui en de koriander heel fijn. Meng ze door de saus.
6 Dep de oesters droog. Haal ze door het beslag en frituur ze 2 minuten bij 180 oC.
7 Giet de saus in de schelpen en leg de oesters op de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen